fbpx

foto | Accidentul grav de pe traseul Chișinău-Soroca: Un șofer a murit carbonizat, iar altul a suferit traumatisme

În această noapte, pompierii IGSU din nordul țării au intervenit pentru lichidarea incendiului in urma unui accident grav de circulație, care s-a produs în apropierea satului Răcovăț, raionul Soroca. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 22:36.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor recepționate, impactul violent s-a produs între trei autocamioane cu remorci, iar în urma accidentului un incendiu a izbucnit între două autocamioane avariate. Pompierii au reușit localizarea arderii la ora 23:37.

Potrivit Poliției, un șofer de aproximativ 32 de ani, la intersecție cu satul Racovăț, nu s-ar fi asigurat și a ieșit la depășirea unui alt autocamion, de aceeași marcă, la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, din orașul Bender. În momentul depășirii, pe contrasens, regulamentar se deplasa cel de-al treilea camion, un Volvo cu remorcă, condus de un bărbat de 58 de ani, locuitor al satului Chișcăreni, raionul Sîngerei.

Nereușind să evite impactul, camionul DAF s-a lovit frontal cu Volvo, ciocnind tangențial în rezervorul de combustibil al camionului Volvo. În urma ciocnirii, ambele camioane au fost cuprinse de flăcări, iar al treilea autocamion DAF a fost proiectat în afara părții carosabile.

Salvatorii au efectuat lucrări de descarcerare, fiind extras ulterior cadavrul carbonizat al șoferul din autocamionul de model DAF. Bărbatul din autocamionul Volvo a suferit diverse traumatisme și a fost preluat la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri. După finalizarea intervenției, pompierii au efectuat lucrări de spălarea traseului.

Circumstanțele și cauza producerii accidentului urmează a fi stabilite de organele de drept. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 59 de situații de risc. Inspectoratul Național de Securitate Publică solicită conducătorilor de vehicule de mare tonaj să conducă cu maximă prudență pe trasee.

Articole asemănătoare

Back to top button