fbpx

foto | A acoperit zona gri a orașului cu magia culorilor vii. O nouă pictură murală a lui Radu Dumbrava, vedetă la un festival din România

Cunoscut ca „un tânăr ce transformă Chișinăul în operă de artă”, Radu Dumbrava reușește de fiecare dată să transforme emoția într-o explozie armonioasă de culori. Uite că nu doar cei din Moldova se pot bucura de picturile sale murale, deoarece talentul său a fost descoperit și de iubitorii de artă de peste Prut – România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conaționalul nostru a participat de curând la Festivalul „Beyond the Wall”, din orașul român Baia Mare. În perioada 13-18 august, alături de numeroși oameni îndrăgostiți de pictură și arta frumosului, Radu a reușit să acopere zonele gri ale orașului prin magia culorilor vii și vesele. Conceptul dat fiind exprimat și de cea de-a II-a ediție a evenimentului: „Scare the gray away”.

 

„M-am simțit bine, participând la acest festival, pentru că atmosfera a fost una creativă, productivă și veselă, fiind alături de oameni interesanți – care m-au ajutat la realizarea lucrării. Pictura este „Iris” – una dintre cele mai deosebite flori. Numele acesteia se trage de la numele zeiței Iris: divinitatea care menținea legătura între zei și oameni.

Pe lângă acest fapt, Irisul simbolizează și centrul ochiului nostru, despre care se spune că reprezintă micul grăunte al paradisului ce sălășluiește în fiecare dintre noi. Astfel, personajul lucrării mele împarte frumusețea și căldura sa cu toată lumea”, a spus Radu pentru ZUGO.

După cum menționasem și la început, în spatele oricărei picturi a „tânărului ce transformă Chișinăul în operă de artă” există o emoție, o trăire sau chiar o așa-zisă intenție:

„Mesajul meu este să oferim mai mult decât primim, să avem curajul să zâmbim și să fim fericiți indiferent de circumstanțe. Asta este puterea”, ne mărturisește Radu Dumbrava.

 

Radu este unul dintre #OameniiCareInspiră prin talentul său și originalitatea picturilor sale. Poți să-i admiri creațiile și să te inspiri cu dragoste pentru tot e frumos, vizitându-i pagina de Facebook (Radu Dumbrava).

Notă: ZUGO tinde să promoveze frumosul și oamenii care inspiră – dacă tu ești unul dintre ei sau cunoști pe cineva a cărui faptă merită povestită – atunci nu rata să ne scrii (pe contact@zugo.md sau pe pagina noastră de Facebook), iar noi vom împărtăși cele mai deosebite lucruri lumii întregi! 🙂

foto | Explozie de culori, simboluri și stări pe un perete din Chișinău. Cum arată noua pictură murală a lui Radu Dumbrava?

Articole asemănătoare

Back to top button