fbpx

Fostul șef al Căii Ferate, Iurie Topală, scapă de arest la domiciliu

Fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor, solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu (arestul preventiv nu putea fi solicitat, la acea etapă judiciară) a fost respinsă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

În schimb, instanța de judecată a dispus aplicarea controlului judiciar asupra fostului șef de la Calea Ferată din Moldova.

Amintim că pe 11 ianuarie 2022, autoritățile belgiene l-au reținut pe Iurie Topală la aeroportul „Gosselies – Charleroi” din Belgia.

Procurorii îl acuză pe fostul director de faptul că urmare a depășirii atribuțiilor de serviciu de către acesta, întreprinderea nu a încasat venituri de aproape 800 milioane lei. Acest fapt, la rândul său, nu a permis acoperirea pierderilor interne înregistrate de CFM din alte activități, care au provocat patrimoniului întreprinderii daune în proporții considerabile, de aproape 100 milioane lei, rezultate din pierderile nete din 2018 și 2019.

De asemenea, fostul director general este învinuit că urmare a abuzului de serviciu, de comun cu alți membri ai grupului criminal organizat, a favorizat două întreprinderi care acordau servicii de transport Căii Ferate, fiind beneficiari efectivi ai acestora.

Urmare a acțiunilor persoanei acuzate, cu participarea altor membri ai grupului criminal, întreprinderile favorizate au beneficiat de tarife preferențiale la serviciile de transport feroviar, în perioada anilor 2017-2019, prejudiciind CFM cu peste 300 milioane lei.

Articole asemănătoare

Back to top button