fbpx

Fostul președinte interimar al Băncii de Economii, Viorel Bârca, condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul președinte interimar al Băncii de Economii, Viorel Bârca, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul „Frauda Bancară”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, au decis ca acesta să fie privat de dreptul de a ocupa funcții în domeniul financiar-bancar, timp de cinci ani.

Bârcă este învinuit de delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat.

Din contul inculpatului vor mai fi încasate 100 de milioane de dolari şi a fost menţinut sechestrul pe o parte din bunurile sale, în valoare de aproximativ patru milioane de lei. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada iulie 2013 – septembrie 2014, când era președinte interimar al Băncii de Economii, Bârca a falsificat şapte ordine de plată efectuate prin sistemul internațional de plăți și a sustras 100 de milioane de dolari. Cauza penală a ajuns pe masa judecătorilor în 2021, iar în tot acest timp, nu şi-a recunoscut vinovăţia. Bârca are interdicţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button