fbpx

Fosta angajată a lui Trump va candida împotriva lui la prezidențiale

Nikki Haley, fostă guvernatoare a statului Carolina de Sud și fostă ambasadoare a SUA la ONU, își va lansa candidatura pentru nominalizarea Partidului Republican la prezidențialele din 2024, în cadrul cărora va candida împotriva fostului ei șef, Donald Trump, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Haley își va anunța candidatura în 15 februarie, conform sursei citate.

Fiică de imigranți indieni care au deschis un magazin de îmbrăcăminte de succes într-o zonă rurală a Carolinei de Sud, Haley și-a construit reputația din abordarea temelor de egalitate de gen și de rasă într-o manieră ceva mai credibilă decât alți republicani.

Ea a încercat, de asemenea, să se profileze drept o apărătoarea a intereselor americane pe scena internațională. Ea a ajuns în atenția națională în 2015, când, din funcția de guvernatoare a promulgat o lege care prevedea îndepărtarea steagului Confederației de pe domeniul capitolului din Carolina de Sud.

Haley s-a distanțat în mod repetat de Donald Trump în perioada de final a președinției acestuia, mai ales după asaltul mortal de la Capitoliu. Între timp, însă, ea și-a nuanțat poziția față de fostul președinte, spunând că acesta „are un rol important de jucat” în partid.

Deși i-a criticat pe republicanii care au mințit cu privire la rezultatul alegerilor din 2020, ea a făcut campanie pentru mulți trumpiști care susțineau minciuna lui Trump la alegerile din 2022.

Un posibil avantaj pentru Haley ar fi calendarul alegerilor preliminare – Carolina de Sud este al treilea stat în care se desfășoară alegerile preliminare în mod tradițional, iar din acest motiv joacă un rol mult mai mare decât puterea lui electorală în Colegiul Electoral. Haley, care a guvernat statul între 2011 și 2017, este încă populară acolo. 

Candidatura lui Haley va fi a doua anunțată pentru alegerile din 2024. Donald Trump a anunțat, la sfârșitul anului trecut, că va candida pentru al doilea mandat neconsecutiv.

Articole asemănătoare

Back to top button