fbpx

Forțele ruse se pregătesc pentru un nou asalt? Serviciile britanice de informații anunță că se adună trupe în sudul Ucrainei

​Rusia adună trupe în sudul Ucrainei, dar scopul consolidării poziției nu este încă clar, avertizează serviciile de informații din Marea Britanie, precizând că forțele ruse s-ar putea pregăti pentru un nou asalt sau doar anticipează o contraofensivă din partea ucrainenilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei citate, convoaie lungi de camioane militare ruse, tancuri, artilerie remorcată și alte arme continuă să plece din regiunea Donbas și se îndreaptă spre sud-vest, scrie hotnews.ro.

De asemenea, s-a raportat că echipamentele se deplasează din Melitopol, Berdiansk, Mariupol, ocupate de ruși și din Rusia continentală, pe Podul Kerci, în Crimeea. Batalioanele tactice, care cuprind între 800 și 1.000 de militari, au fost desfășurate în Crimeea și aproape sigur vor fi folosite pentru a sprijini trupele ruse din regiunea Herson.

La 2 august 2022, un nou batalion a fost desfășurat în Crimeea, iar altele sunt, de asemenea, redistribuite din Gruparea de forțe de Est. Acestea vor fi foarte probabil trimise în regiunea Herson în zilele următoare.

Articole asemănătoare

Back to top button