fbpx

FMI, îngrijorat de propunerea de anulare a legii care pune miliardul pe umerii cetățenilor: Inversează reformele susținute în programul anterior

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a manifestat îngrijorarea față de proiectul propus de Partidul Socialiștilor (PSRM), privind anularea legii prin care datoria pentru frauda bancară era pusă pe umerii cetățenilor, potrivit NewsMaker.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rodgers Chawani, reprezentantul permanent al instituției în Moldova, a declarat că acțiunile care subminează independența BNM vor complica angajamentul FMI cu Republica Moldova.

„Echipa FMI este îngrijorată de faptul că propunerile recente de inversare a acțiunilor importante întreprinse după ce a avut loc devalizarea din sistemul bancar riscă să submineze eforturile de reabilitare a sistemului financiar al Republicii Moldova”, a declarat Rodgers Chawani.

Oficialul a subliniat că acțiunile care subminează independența BNM sau inversează reformele susținute în cadrul programului anterior cu Fondul Monetar Internațional vor complica angajamentul FMI cu Republica Moldova.

„În acest context, am dori să reiterăm importanța păstrării rezultatelor obținute cu eforturi atât de mari, în ceea ce ține de consolidarea independenței BNM, protejarea politicilor promovate de această instituție și asigurarea solvabilității Băncii Naționale (gradului de capitalizare necesar).

Acestea sunt elemente esențiale pentru asigurarea eficacității BNM în ceea ce privește păstrarea stabilității macroeconomice și financiare”, a completat oficialul.

Amintim că, miercuri, 9 decembrie, un grup de deputați socialiști au început să promoveze în Parlament o inițiativă privind abrogarea legii care pune miliardul furat pe umerii cetățenilor. În aceeași zi, Comisia economie, buget și finanțe din Parlament a aprobat raportul la proiectul de lege al PSRM.

Articole asemănătoare

Back to top button