fbpx

Fiscul atenționează despre o nouă schemă de escrocherie: Este vorba despre „returnări” de impozite și taxe

Serviciul Fiscal de Stat recomandă cetățenilor să fie vigilenți la orice informație care vizează activitatea autorității fiscale distribuită în spațiul public, în contextul intensificării escrocheriilor privind pretinse returnări de mijloace financiare din partea statului din impozite și taxe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Escrocheriile respective, potrivit Serviciului Fiscal de Stat, se manifestă prin remiterea unor mesaje la poștele electronice ale contribuabililor, care conțin link-uri către site-uri ce utilizează simbolica SFS, precum și a altor instituții de stat, dar și imaginea unor înalți demnitari de stat, și prin intermediul acestor mesaje se promite compensarea unor sume exorbitante de bani, iar în acest sens se solicită achitarea unui comision. De asemenea, informațiile false sunt promovate, inclusiv postări sponsorizate, prin intermediul rețelelor de socializare de pe pagini create intenționat în acest scop.

În context, SFS, roagă cetățenii să verifice orice informație pe pagina-web oficială a autorității fiscale www.sfs.md, precum și paginile oficiale ale instituției de pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, Telegram).

În cazul recepționării unor astfel de notificări, SFS roagă cetățenii să informeze imediat organele de drept și Serviciul Fiscal de Stat, sau alte instituții vizate.

Articole asemănătoare

Back to top button