fbpx

Filat: „Dacă Năstase candida la alegerile din 2016, el ar fi fost acum președinte”

Dacă la alegerile prezidențiale din 2016 ar fi candidat Andrei Năstase, acesta ar fi devenit președintele Republicii Moldova. Este opinia ex-premierului Vlad Filat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu sunt eu cel care trebuie să spună acest lucru, doar că voi spune și este convingerea mea bazată nu pe experiență, ci pe matematică și cifre. Dacă în 2016, candidat la prezidențiale era Andrei Năstase, el era acum președinte”, a declarat fostul lider PLDM în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Amintim că liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” a renunțat la cursa prezidențială în 2016 în favoarea Maiei Sandu, susținută în scrutin atât de PPDA, PAS, cât și de PLDM. Socialistul Igor Dodon a câștigat atunci alegerile în turul al II-lea, care s-a desfășurat la 13 noiembrie.

Candidatul PSRM la funcția de șef al statului a obţinut 834.081 de voturi (52,11%), în timp ce contracandidata sa, Maia San­du, a acu­mu­lat 766.593 de votu­ri (47,89%), diferenţa dintre ei fiind de 67.488 de voturi.

Acum o lună, PPDA a lansat un apel către forţele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button