fbpx

Fii și tu „om de știință” în domeniul managementului deșeurilor: Înregistrează-te la proiectul „Instigare la reciclare” și scoate orașul de sub gunoi

Un nou proiect în domeniul managementului deșeurilor a fost lansat miercuri de către echipa „Instigare la reciclare”, care invită locuitorii Chișinăului să se înscrie pentru a salva orașul de cantitatea enormă de gunoi pe care o producem.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gunoiul pe care îl aruncăm la tomberon se întoarce la noi prin apa pe care o bem, solul de unde ne alimentăm, aerul pe care îl respirăm.

În cadrul proiectului, participanții vor colecta separat deșeurile reciclabile în scop științific.

Doritorii de a se înscrie la program trebuie să țină cont de următorii pași:

  1. Să se înregistreze online până pe 31 martie, ora 23.59: https://goo.gl/forms/Po5pMdBU77VgerPW2 ;
  2. Să participe la o instruire despre colectarea separată a deșeurilor printr-o vizită la stația de sortare ABS Recycling.
  3. Să se implice timp de patru săptămâni în colectarea separată a hârtiei, plasticului, metalului și a sticlei, chiar la ei acasă;
  4. Participanții vor anunța echipa „Instigare la participare” de câte ori au dus gunoiul menajer la tomberon.

Activitatea participanților va contribui la realizarea unui experiment, care va arată cu cât am putea diminua cantitatea deșeurilor care ajunge la gunoiștea de la Țânțăreni dacă chișinăuienii vor colecta deșeurile separat.

De asemenea, proiectul ar aduce la cunoștința locuitorilor despre o metoă alternativă de gestionare a deșeurilor menajere.

Doritorii sunt îndemnați să contacteze echipa „Instigare la Reciclare” pe adresa de e-mail instigarelareciclare@gmail.com.

Proiectul lansat miercuri, 20 martie 2019, este realizat în cadrul programului „Instigare la Democrație” organizat de către Centrul de Politici și Reforme, finanțat de către Ambasada Marii Britanii la Chișinău, în parteneriat cu „Hai, Moldova!” și EcoVisio.

Proiectul „Instigare la reciclare” a fost lansat miercuri, 20 martie 2019,  și este realizat în cadrul programului „Instigare la Democrație”, organizat de către Centrul de Politici și Reforme și finanțat de către Ambasada Marii Britanii la Chișinău, în parteneriat cu „Hai, Moldova!” și EcoVisio.

Articole asemănătoare

Back to top button