fbpx

Femeile „spațiale” vor cuceri în curând cosmosul: NASA anunță o misiune intergalactică a unui echipaj exclusiv feminin

NASA a anunțat, în premieră mondială, prima ieşire în spaţiu exclusiv feminină. Misiunea, care va depinde de un echipaj alcătuit numai din femei, este programată pentru 29 martie 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anne McClain şi Christina Koch vor ieşi în spaţiul cosmic în cadrul expediţiei 59, care va fi sprijinită de la sol din partea Agenţiei Spaţiale Canadiene, și anume de controlorul de zbor Kristen Facciol Acesta se va afla la pupitrul Centrului Spaţial Johnson al NASA din Houston.

Potrivit site-ului agenției, ieșirea celor două femei în spațiu va dura în jur de șapte ore.

Zborul va fi gestionat de Mary Lawrence, iar ieșirea în afara vehiculului spațial va fi responsabilitatea lui Jackie Kagey.

McClain şi Koch au făcut parte din seria de astronauţi pregătiţi în 2013, jumătate dintre absolvenţii acelui an fiind femei. NASA a anunţat că şi în cea mai recentă serie de directori de zbor pe care a pregătit-o, jumătate au fost femei, transmite Mediafax.

Anne McClain se află deja pe Staţia Spaţială Internaţională în cadrul Expediţiei 58, iar Christina Koch este aşteptată să ajungă pe 14 martie, pentru a participa la Expediţiile 59 şi 60.

Ieşirile în spaţiu au loc pentru a efectua experimente ştiiţifice sau pentru a testa noi echipamente, dar şi pentru a repara sateliţi sau părţi din vehiculele spaţiale.

Articole asemănătoare

Back to top button