fbpx

Fără TikTok pe telefoanele de serviciu ale deputaţilor şi personalului parlamentar, din cauza riscului de spionaj. În ce țară se întâmplă

Parlamentul danez a anunţat marţi că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza „riscului de spionaj”, relatează AFP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunţul a venit în urma recomandărilor Centrului danez pentru Securitate Informatică, ce i-a sfătuit „insistent” pe funcţionari să şteargă TikTok de pe telefon, după ce şi Comisia Europeană a interzis această aplicaţie pe dispozitivele de serviciu, cu scopul de a „proteja” instituţia.

Platforma ultrapopulară de clipuri video, deţinută de compania chineză ByteDance, a fost luată în vizor de occidentali sub suspiciunea că Beijingul ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din întreaga lume, scrie Agerpres.

În SUA, aplicaţia este considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale, fiind interzisă de la sfârşitul lui decembrie pe telefoanele funcţionarilor din administraţie. Recent, şi angajaţii agenţiilor federale au fost somaţi să procedeze la fel.

Canada a făcut un anunţ similar luni.

Articole asemănătoare

Back to top button