fbpx

Facebook a reușit să salveze o viață: Gigantul a anunțat poliția franceză despre un atac violent transmis live pe rețele

Ofițerii francezi au reușit să aresteze autorul unui atac violent și să salveze victima acestuia, după ce Facebook i-a alertat când atacul era transmis live pe rețeaua de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În transmisiune se arăta un bărbat ce ţinea un pistol şi îl bătea pe alt bărbat, ameninţându-l că-l omoară. Poliția a putut să folosească imaginile livestream-ului contului de Facebook pentru a detecta ca loc al incidentului o casă dintr-o zonă rurală în regiunea Bretania.

Oamenii legii au intrat în casă dimineața și au arestat atacatorul, fără ca el să aibă timp să reacţioneze. Victima a fost găsită în stare de şoc şi cu faţa umflată.

Potrivit forțelor de ordine, agresorul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu un an suspendare, după ce a recunoscut că a comis atacul şi a difuzat imaginile pe social media.

Facebook a alertat autorităţile prin platforma Pharos a guvernului francez, de asemenea deschisă pentru publicul ce intră online în contact cu materiale ilicite de orice fel, transmite Agerpres.

Incidentul a avut loc în contextul în care autorităţile franceze încearcă să mărească obligaţiile companiilor de social media şi ale altor firme de internet să raporteze poliției conţinutul ilegal.

Facebook a fost de acord în iunie să ofere autorităţilor judiciare franceze adresele IP ale utilizatorilor suspectaţi de incitare la ură.

Articole asemănătoare

Back to top button