fbpx

Expoziție fotografică a artiștilor ucraineni la Chișinău: „Live Project. Cum e să înfrunți dezgolit o forță distrugătoare?”

20 de artiști ucraineni sunt autorii unui proiect fotografic inedit: „Live Project. Cum e să înfrunți dezgolit o forță distrugătoare?” Ei prezintă în imagini simbolistice poveștile oamenilor de rând ce înfruntă de unii singuri, dezgoliți, forța distrugătoare a războiului din Ucraina. Medici, profesori, jurnaliști, artiști, specialiști IT, voluntari ucraineni ș.a. își expun în imagini și cuvinte vulnerabilitatea cauzată de război.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiecare poveste prezintă dimensiunea umană a războiului și arată cum acesta le-a schimbat viața, scindând-o între „înainte” și „după”. Cotidianul traumatizant, plin de evenimente violente, schimbă oamenii și lasă urme adânci în viața lor. Războiul a ajuns să fie impregnat în pielea oamenilor. În ciuda fragilității umane și lipsei lor de apărare în calitate de civili, acești oameni rezistă și continuă să lupte pentru libertate, valori democratice și siguranță în întreaga Europa.

Autorii expoziției explorează și fenomenul „obișnuinței” cu războiul și consecințele acestuia. Din păcate, atunci când nu participăm sau nu asistăm direct la evenimente, frecvența și durata știrilor despre război ne face să ne „obișnuim” cu acesta. Astfel, încetăm să percepem acut suferința și chiar moartea altor oameni.

Expoziția reprezintă un apel colectiv al ucrainenilor adresat lumii întregi de a rămâne în continuare alături de Ucraina și de a oferi suport în lupta lor pentru viață și pace.

Proiectul a devenit posibil datorită sprijinului financiar al Uniunii Europene în cadrul Eastern Partnership Civil Society Fellowship Programme.

Expoziția fotografică va fi expusă la Europe Cafe (Chișinău, strada Șciusev 79) în perioada 3-24 februarie. Ușile Europe Cafe vor fi deschise pentru doritori de luni până vineri, 09.00-17.30. Lucrările expuse au conținut cu nuditate parțială. Mai multă info pe www.liveproject.info.

Articole asemănătoare

Back to top button