fbpx

„Este un efort necesar”: Guvernul va aloca 200 mln de lei pentru susținerea agricultorilor

Guvernul Republicii Moldova a anunțat că va aloca suma de 200 de milioane de lei pentru a susține agricultorii.  Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței Executivului de astăzi, 21 august.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei declarații la începutul ședinței de Guvern, premierul Dorin Recean a subliniat importanța acestui sprijin pentru fermieri.

„Astăzi vom aloca cei 200 de milioane de lei fermierilor. Este un efort pe care întreaga societate îl depune pentru a-i ajuta pe cei care au suferit pierderi în ultimul an. Este un efort necesar. (…) Agricultura beneficiază de o subsidiere masivă de 1,7 mlrd de lei. Ne dorim ca gradual agricultura să devină mai tehnologizată și mai puțin vulnerabilă la probleme din exterior. ”, a declarat premierul.

Acest ajutor financiar va fi acordat unui număr de aproximativ 3000 de mici fermieri care au înregistrat pierderi semnificative la culturile de grâu, orz și rapiță. De asemenea, a fost aprobat Regulamentul pentru repartizarea a 4000 de tone de motorină donate de România.

Articole asemănătoare

Back to top button