fbpx

#EroinaSăptămânii. Dizabilitatea nu e o sentință. Cum a reușit o tânără din Cantemir să implementeze un proiect pentru cei mici?

O faptă bună și un lucru măreț poate face oricine și este nevoie doar de dorință. De aceasta a dat dovadă și eroina noastră din această săptămână. Ea este Marina Petreanu, are o dizabilitate locomotorie și a reușit să „construiască” visul mai multor copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marina are 27 de ani și ne-a demonstrat că dizabilitatea nu înseamnă lipsă de abilități. Tânăra s-a luptat din răsputeri să creeze și să implementeze un proiect care să fie dedicat picilor din satul său natal – Ciobalaccia, raionul Cantemir.

Este vorba despre un parc de odihnă, la care tânăra a muncit mult pentru a-l duce spre îndeplinire. Acesta este dotat cu toate cele necesare pentru distracția copiilor: tobogane, leagăne și alte utilaje, de care se vor putea bucura și cei din satele vecine, care fac parte din comuna Ciobalaccia: Flocoasa și Victorovca.

Eroina a spus că ea singură a creat acest proiect, fiind inspirată de un dialog avut cu primarul din satul său. Marina a fost ajutată și de alți oameni buni, care au vrut să contribuie la nobila ei faptă.

„A fost greu să creez un astfel de proiect, însă au fost persoane care m-au ajutat din toate punctele de vedere”, a spus Marina, după inaugurarea parcului.

Pentru ca să elaboreze această inițiativă, tânăra a trebuit și să învețe multe lucruri, iar, aici, i-au venit în ajutor cei de la Centrul Media pentru Tineri.

„În luna aprilie, ea s-a înscris într-un program de dezvoltare a comunității, iar la traininguri a învățat scrierea proiectelor și a pus pe hârtie toate lucrurile necesare pentru construirea parcului. Oamenii din sat au devenit voluntari la amenajarea locului, iar părinții Marinei și-au susținut fiica în toate etapele”, au spus reprezentanții centrului.

Menționăm că proiectul dat a fost finanțat de IM Swedish Development Partner, în comun cu Primăria Ciobalaccia.

Vezi mai jos cum a fost la inaugurarea parcului de odihnă:

Foto: Marina Petreanu via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button