fbpx

Erdogan merge la Soci pentru a se întâlni cu Putin. Despre ce vor să discute, la doar două săptămâni de la întâlnirea precedentă

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, urmează să se întâlnească vineri pentru discuții, la Soci. Se așteaptă ca agenda discuțiilor să fie dominată de Ucraina și Siria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Erdogan ar dori să exploateze „succesul diplomatic” obținut prin semnarea acordului de la Istanbul care prevede reluarea exporturilor de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră.

Liderul de la Ankara se va deplasa la Soci pentru a doua lui discuție cu Putin în aproximativ două săptămâni.

Turcia ar dori să transforme acordul de la Istanbul într-un început pentru negocieri privind armistițiul între Putin și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, notează hotnews.ro care subliniază însă că există tensiuni între liderul rus și cel turc.

La întâlnirea precedentă de la Teheran, din luna iulie, Putin i-ar fi spus lui Erdogan că Rusia rămâne împotriva oricărei noi ofensive pe care Turcia ar putea-o plănui împotriva militanților kurzi din nordul Siriei.

O echipă de inspectori din Turcia a început vineri să verifice o navă de marfă înainte de a pleca pentru a colecta cereale din portul ucrainean Chornomorsk, în baza acordului de reluare a exporturilor de cereale ucrainene, a declarat Ministerul turc al Apărării.

Ministerul a publicat pe Twitter fotografii care arată echipa de inspecție urcându-se pe o barcă pentru a se îndrepta către nava de marfă, sub pavilionul Barbados, ancorată în Marea Neagră, chiar la nord de strâmtoarea Bosfor din Istanbul.

Articole asemănătoare

Back to top button