fbpx

Episcopul de Bălți, nevoit să plătească 20.000 de lei prejudiciu moral Maiei Sandu. Ce va face prim-ministra cu banii?

Episcoul de Bălți, Markel, este nevoit să-i plătească Maiei Sandu suma de 20.000 de lei „cu titlu de prejudiciu moral pentru admiterea discriminării”. Decizia aparține Curții Supreme de Justiție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit CSJ, prim-ministra s-a plâns că Nicolae Mihăescu (numele din acte al episcopului) ar fi emis acuzații false și defăimătoare la adresa sa, în cadrul unei conferințe de presă din 4 noiembrie 2016, în timp ce la Chișinău se desfășura campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Ar fi vorba despre „fapte inventate de autor, prin care el o acuză că ar fi comis acţiuni agresive, extremiste, a dat dovadă de intoleranţă şi că a promovat şi a facut declaraţii propagandistice favorabile homosexualilor”.

„Prin aceste declaraţii facute la conferinţa de presă, pârâtul a instigat populaţia la ură şi discriminare faţă de candidata Maia Sandu, pornind de la statutul marital şi sexul feminin al ei”, se menționează în hotărâre.

Totodată, politiciana a invocat și discriminarea în raport cu un alt concurent electoral.

Hotărârea Curții Supreme de Justiție prevede achitarea a 20.000 din partea Episcopului Markel, în favoarea Maiei Sandu.

Potrivit consilierei prim-ministrei, Cristina Bujor, șefa executivului a decis să doneze acești bani unui centru social care are nevoie mare de suport și resurse financiare. Este vorba despre Asociația împotriva violenței „Casa Mărioarei”, vizitată recent de Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button