fbpx

După șapte intervenții chirurgicale și 60 de zile de terapie intensivă, o pacientă a fost salvată la Spitalul de Urgență

Medicii de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) au luptat timp de două luni și au salvat viața unei paciente, diagnosticată cu o formă severă de pancreatită acută. Femeia s-a reîntors acasă la familie și cele două fetițe de trei luni care o așteptau acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Doar după ce treci prin asemenea momente înțelegi că sănătatea este mai presus de toate. Mulțumesc personalului medical din secția Chirurgie I și Secția Terapie Intensivă – datorită profesionalismului și efortului enorm depus, pot să-mi strâng fetițele în brațe”, a menționat pacienta.

În perioada în care a fost spitalizată pacienta a suportat șapte intervenții chirurgicale și a beneficiat de cinci ședințe de hemodiafiltrare veno-venoasă continuă – procedură care reduce sindromul de răspuns inflamator sistemic și astfel disfuncția organelor.

Potrivit medicilor, pancreatita acută cu evoluție severă reprezintă o provocare a medicinei contemporane, cu letalitate sporită, în cazul pacientei fiind mai mare de 90%.

Personalul medical care a reușit să salveze viața pacientei în stare critică:

Echipa de Terapie Intensivă – Serghei Șandru, șeful Catedrei Anesteziologie și Reanimatologie Nr.1 „Valeriu Ghereg”, Sergiu Cobîlețchi, șeful Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă, Diana Boleac, șefa Secției Neuroterapie Intensivă; medicii ATI – Băluțel Ala, Olga Gherasim, Natalia Ștefanțov, Natalia Cernei, Ivan Cîvîrjic, Ina Voleac, Nicolae Ignat, Olga Glinschi, Aneta Ermicioi, Victoria Moghîldea, Irina Mihailenco și aportul adus de către medicul rezident Brăguța Gabriela. Asistenții ATI – Vozian Svetlana, Svetlana Casian, Alexandru Ceban, Qiureshi Muhammad, Cristina Bejenari, Alexandr Bejenari, Ludmila Gromova, Iuliana Mocanu, Luminița Efros, Veronica Pavelescu, Elena Tinciurina, Iulian Zaiț, Irina Șalari, Gitu Vlad. Echipa chirurgicală: Gafton Victor, șeful secției Chirurgie I, Rotaru Mihai și Petru Cârciumaru, medici chirurgi.

Costul serviciilor medicale acordate pacientei, inclusiv al consumabilelor necesare procedurii de hemodiafiltrare veno-venoasă continuă, de peste un milion de lei, este acoperit de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Articole asemănătoare

Back to top button