fbpx

După restricționarea lucrului cu publicul, Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău își reia parțial activitatea

Ambasada României în Republica Moldova a anunțat astăzi, 24 noiembrie, că va fi reluată parțial activitatea cu publicul începând cu data de 26 noiembrie 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, au fost adoptate măsuri sanitare și de protecție prevăzute de protocoalele aplicabile în situația confirmării unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, activitatea cu publicul va fi reluată doar pentru eliberarea documentelor de călătorie și vize, preluarea cererilor de înregistrare primară a nașterii și a cererilor pentru eliberarea de pașapoarte, cu prioritate pentru minori.

Potrivit Ambasadei, reluarea parțială a activității de lucru cu publicul vine și în sprijinul cetățenilor români ale căror pașapoarte au fost deja trimise Ambasadei și care trebuie ridicate.

De asemenea, în perioada 26 noiembrie – 8 decembrie 2020, echipa Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău va fi suplimentată cu patru funcționari consulari care se vor deplasa din Centrala Ministerului Afacerilor Externe al României pentru asigurarea gestionării optime a activității Secției consulare de la Chișinău.

Ambasada României la Chișinău precizează că activitatea Secției consulare nu a fost și nu este suspendată, fiind asigurate, în această perioadă, demersurile de asistență și protecție consulară a cetățenilor români aflați în situații deosebite (deces, accident, spitalizare, conflicte de muncă, pierderea documentelor de călătorie, repatriere persoane aflate în situații vulnerabile etc.), precum și serviciile consulare cu caracter urgent, cu respectarea măsurilor și restricțiilor adoptate pe plan local, în contextul pandemiei de COVID-19.

Amintim că, ieri, oficialii au anunțat că din cauza că la nivelul Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău, există cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, activitatea de lucru cu publicul va fi restricționată în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2020.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button