fbpx

Dumitru Diacov încearcă să reîntregească PDM-ul după plecarea lui Plahotniuc: Niciunul din foștii membri nu este deocamdată dispus să revină

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, vrea ca unii din foștii membri ai formațiunii să revină în echipa sa. Pentru acest lucru, Diacov chiar a și purtat discuții cu câțiva dintre ei, însă „niciunul nu este deocamdată dispus să revină”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După plecarea de la conducerea PDM a lui Vlad Plahotniuc, partidul a rămas fără lider, care urmează a fi ales pe 7 septembrie. În context Diacov a menționat că formațiunea va avea o ideologie mult mai concretă, dar și un program de dezvoltare și de comportament, însă a precizat că nu vrea să revină în fruntea PD-ului.

„Eu nu vreau să revin în funcția de lider al partidului. Dar eu am să fac tot posibilul ca cel mai bun dintre ei să câștige competiția, eu vreau să existe un concurs, vreau să păstrăm un echilibru intern”, a menționat deputatul în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Dumitru Diacov a menționat că nu știe dacă Vladimir Plahotniuc va renunța la funcția de parlamentar și că această decizie trebuie să fie luată de el însuși.

„Fiecare deputat răspunde în fața alegătorilor săi, orice deputat are imunitatea asigurată de lege. De aceea, domnul Plahotniuc sau orice alt deputat face așa cum consideră de cuviință

Noi vorbim despre faptul că au existat pretenții față de PDM, noi le recunoaștem, pe de altă parte, Partidul Democrat în acești ani a făcut și multe lucruri bune, dar, din cauza unor acțiuni, conflicte, nimeni nu vorbește despre ce s-a făcut”, a declarat Diacov.

Amintim că PDM a rămas fără conducere după ce fostul lider, Vlad Plahotniuc, și-a dat demisia din funcția de președinte, iar vicepreședinții și secretarul general au fost demiși la Consiliul Politic. În Parlament, fracțiunea condusă de Dumitru Diacov a trecut în opoziție.

Articole asemănătoare

Back to top button