fbpx

Dorin Stratulat, învinuit pentru omorul tânărului dintr-o pădure din Strășeni, trimis în judecată

Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat care în august anul trecut a împușcat un tânăr și apoi l-a îngropat, într-o pădure de la Strășeni, a fost trimis pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Procuratura raionului Strășeni a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de omor intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit. j) din Codul penal), se arată în comunicat.

Amintim că incidentul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 august 2022. Stratulat ar fi a efectuat șase împușcături cu o armă de foc în direcția victimei, astfel provocându-i plăgi în regiunea cutiei toracice și alte vătămări corporale care au dus la decesul acesteia.

Ulterior, pentru a ascunde urmele infracțiunii, a transportat corpul victimei într-o fâșie forestieră, unde l-a îngropat. Învinuitul a fost reținut pe teritoriul României în data de 24 august 2022, fiind anunțat în căutare internațională de către procurorii din Republica Moldova cu scop de arest și extrădare.

În data de 13 octombrie, acesta a fost extrădat din România.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta se află în arest preventiv. Potrivit prevederilor legii penale, Dorin Stratulat riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare, sau detenție pe viață.

Articole asemănătoare

Back to top button