fbpx

Dodon susține că toți angajații de stat care au COVID trebuie să primească câte 16.000 de lei: „Și am finalizat investigațiile”

Președintele țării, Igor Dodon, consideră că toți angajații instituțiilor de stat – care sunt bolnavi de COVID-19 – trebuie să primească indemnizația de 16.000 de lei, și nu doar cei care s-au infectat la locul de muncă – așa cum a decis Guvernul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„De unde știți voi că medicul sau polițistul cutare s-a infectat acasă sau la lucru, în tura lui sau cu cinci zile mai înainte? Doar știm de perioada de incubare a virusului. De aceea haideți să nu facem insinuări, mă refer la colegii din diferite instituții de stat, conducători. Și am finalizat investigațiile că el a stat acasă ori nu știu unde a stat. Eu consider că trebuie să primească indemnizația absolut toți”, a declarat Dodon la briefingul de dimineață.

Amintim că, potrivit unor anchete epidemiologice realizate de ANSP, momentan doar 29 de persoane au contractat virusul la serviciu. Celelalte cazuri au fost numite drept infecție comunitară.

Acest lucru a stârnit critici în rândul cetățenilor. Și reprezentanți ai Partidului Democrat s-au arătat nemulțumiți de acest aspect, cerând să fie oferite indemnizații pentru toți angajații infectați din sistemul medical.

CITEȘTE ȘI:

Sunt primii care vor primi cei 16.000 de lei. Guvernul a aprobat alocarea indemnizațiilor pentru angajații de stat infectați cu noul coronavirus

Articole asemănătoare

Back to top button