fbpx

Dodon, soția lui și un medic, trimiși în judecată: Ar fi mințit că le este bolnav unul dintre copii ca să poată părăsi țara

Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în privința ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a soției acestuia și a unui medic de familie. Potrivit procurorilor, aceștia ar fi falsificat un certificat medical pe numele copilului minor al ex-președintelui, precum că acesta ar avea nevoie de consultații la medici și de a urma un tratament în România, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform procurorilor, aceștia riscă să fie pedepsiți cu amendă în mărime de la 27.500 la 47.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

În cadrul investigațiilor efectuate de către procurori, a fost stabilit că ex-președintele Republicii Moldova, în privința căruia era aplicată măsura preventivă „obligarea de a nu părăsi țara” într-o cauză penală examinată de Curtea Supremă de Justiție, a prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru plecare în România, sub pretextul de a efectua un tratament post-COVID fiului său minor.

Același document oficial fals, a fost folosit și de către soția ex-Președintelui Republicii Moldova, în privința căreia este aplicată o măsură preventivă similară într-un dosar cercetat de către procurori. Astfel, soția ex-Președintelui, prin intermediul avocaților, a prezentat documentul medical fals Procuraturii Anticorupție, solicitând încuviințarea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova și de a merge în România, invocând același scop.

Conform acuzației înaintate de către procurori, ex-Președintele, soția acestuia și medicul de familie sunt învinuiți de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 361 alin. (2) lit. b) din Codul penal și anume: confecţionarea, deţinerea și folosirea de către două sau mai multe persoane a unui document oficial fals, care acordă drepturi.

Articole asemănătoare

Back to top button