fbpx

Dodon nu mai vede o coaliție între PSRM și ACUM: „9 mai a fost ultima picătură”

Igor Dodon a susținut că nu mai vede o coaliție între PSRM și ACUM. Potrivit lui, ziua de 9 mai a fost cea care i-a determinat pe socialiști să-și schimbe părerea vizavi de o viitoare colaborare cu blocul politic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Republicii Moldova a făcut mai multe declarații în acest sens în cadrul unei emisiuni televizate de la NTV. Acesta a declarat că majoritatea membrilor și susținătorilor PSRM, după alegerile parlamentare, au fost pro coaliției cu ACUM, însă manifestațiile blocului de „Ziua Victoriei” i-au indignat.

„9 mai a fost ultima picătura. Majoritatea socialiștilor spun: „Să nu dea Domnul să preia aceștia controlul”. Dacă ei iau puterea și socialiștii nu vor avea pârghii să le oprească din naționalism, nazism chiar, pentru că unii sunt naziști adevărați. Acum ei sunt categoric împotrivă.

Dacă blocul ACUM iese mâine și o votează pe Grecianîi spicher, atunci socialiștii se duc la întâlnire și fac grupuri de lucru pentru a discuta despre pachetul de legi”, a declarat Dodon.

Cu toate acestea, șeful statului susține că sunt șanse minime pentru o coaliție cu ACUM, însă nu vede nicio coaliție cu PDM, iar socialiștii nu doresc organizarea alegerilor anticipate.

„Înțeleg de ce concetățenii noștri nu doresc anticipate, deoarece vor fi cheltuiți banii din bugetul statului. Dacă alegerile anticipate vor avea loc în toamnă, atunci, cel mai probabil, până la Anul Nou nu vom avea un Guvern, ceea ce înseamnă că un Parlament funcțional vom avea abia la începutul anului viitor.

Într-o singură zi se pot rezolva toate problemele. Dacă ar exista dorință. Dar dacă nu există dorință mergem la anticipate. Cred că sunt șanse tot mai mici. Șanse de a avea anticipate sunt de 90% deja”, a mai adăugat președintele.

Articole asemănătoare

Back to top button