fbpx

Dodon critică noua componență a CSS: „Un atentat la securitatea țării”

Ex-președintele Igor Dodon a comentat decizia Maiei Sandu cu privire la noua componență a CSS. Totodată, acesta consideră inadmisibilă decizia președintelui de a-și numi colegii din PAS membri ai CSS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este o greșeală enormă să numești în funcția de membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pe unii reprezentanți ai ONG, care primesc finanțare din exterior”, a spus Dodon într-un comunicat.

„Sunt nevoit să-i amintesc președintelui Republicii Moldova, că membrii CSS au acces la informații confidențiale, inclusiv la cele secrete și în acest scop există o procedură stabilită de SIS”, a mai scris Dodon pe canalul său de Telegram.

Președintele PSRM mai spune că Maia Sandu a învățat să încalce legea de la foștii săi șefi din Alianța pentru Integrare Europeană.

„Acest obicei vine din perioada AIE și a guvernării Partidului Democrat, când Filat și Plahotniuc numeau persoane din cadrul partidului în funcția de membru CSS”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 25 ianuarie, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Totodată, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane. Printre aceștia sunt deputați PAS și ai Platformei DA, câțiva consilieri ai Maiei Sandu, experți, un judecător și prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button