fbpx

Dodon comentează tensiunile diplomatice dintre cele două maluri ale Prutului: „Constat modul provocator în care este denigrată Republica Moldova de către unii europarlamentari”

Igor Dodon a comentat situația creată după declarația europarlamentarului Siegfried Mureșan, care a criticat actuala guvernare. El a menționat că aceasta „ar putea afecta în mod nejustificat relațiile bune și parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiți parteneri externi, în special cu România și Federația Rusa”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că nu și-a schimbat poziția și că își dorește relații reciproc avantajoase și cu estul, dar și cu vestul. El a mai scris că ceste îngrijorat de „modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră”.

Precizăm că, după ce ieri europarlamentarul român a criticat Guvernul, Ion Chicu a venit cu o reacție și a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că „băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni…”.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul de Externe al Moldovei, despre scandalul diplomatic dintre Chișinău și București: „Este un moment mai puțin plăcut”

Articole asemănătoare

Back to top button