fbpx

doc | Un deputat îi îndeamnă pe Dodon și socialiști să nu recurgă la abuzuri: „Sunt hărțuite consilii care nu deschid secții de votare pentru cei din Transnistria”

Primari și consilii locale ar fi hărțuite pentru că se pun deschiderii secțiilor de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului. Cel puțin, acest fapt îl susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, care i-a îndemnat pe socialiști și Igor Dodon să nu recurgă la abuzuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Socialiștii s-au apucat să hărțuiască (…) au impus oficiile teritoriale ale Cancelariei de Stat să le trimită notificări. Mai jos este cea trimisă Consiliului local Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, care a respins anterior solicitarea CEC. Numai că argumente de ilegalitate nu există – se copie prevederile Codului electoral și cam atât. E și mai interesant că textele de lege invocate în acea notificare au fost încălcate chiar de CEC atunci când a luat decizia deschiderii celor 42 de secții. De exemplu, înregistrări prealabile din partea locuitorilor din stânga Nistrului nu au fost în general și, cu toate acestea, secții de votare s-au deschis nejustificat de multe”, a scris Litvinenco.

Potrivit lui, cei din Partidul Socialiștilor și candidatul lor la prezidențiale, Igor Dodon, ar aborda astfel de strategii „știind că pierd alegerile”.

„Noi înțelegem disperarea socialiștilor. Li se duce pământul de sub picioare, știind că pierd alegerile. Dar le recomandăm, totuși, să acționeze în limitele legii și să nu folosească instituțiile statului în scopuri partinice. Noi vom apăra cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție de abuzurile și arbitrariul la care recurge Dodon și guvernul lui de doi bani”, a mai adăugat deputatul.

Precizăm că, la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie, CEC a decis deschiderea a 42 de secții de votare în localități din dreapta Nistrului pentru votanții din Transnistria. Decizia a fost criticată și de alți politicieni, printre care și candidatul la funcția de președinte din partea Platformei DA, Andrei Năstase.

Articole asemănătoare

Back to top button