fbpx

doc | Reacția CNAMUP după ce un angajat a publicat imagini cu echipamentul de protecție din dotare: „Măștile sunt conforme regulamentelor impuse”

CNAMUP a venit cu o reacție după ce un angajat a publicat imagini cu echipamentul de protecție din dotare. Instituția declară că măștile pe care le folosesc doctorii care lucrează la Urgență sunt conforme rigorilor impuse de ANSP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De la începutul răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, colaboratorii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească folosesc echipamente de protecție individuală pregătite pentru diverse infecții extrem de contagioase, aplicate în conformitate cu Protocoalele Clinice Naționale, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Centrul precizează că toate echipele de pe ambulanță, care intervin în cazuri suspecte de coronavirus, sunt dotate cu echipament de protecție special, pentru a proteja integral personalul medical, conform recomandărilor OMS.

Vedeți mai jos actele de conformitate, publicate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Această prezentare necesită JavaScript.

Amintim că, astăzi, un angajat de la Urgență a publicat pe rețelele de socializare un video în care arată care este echipamentul din dotare și precizează că specialiștii sunt nevoiți să poarte simultan câte două măști pentru a se proteja, iar ochelarii de unică folosință ar fi dezinfectați și utilizați repetat. Ulterior, acesta a șters înregistrarea de pe Facebook, iar în presă se vehicula că el ar fi fost impus să o facă.

CITEȘTE ȘI:

video | „Purtăm câte două măști și suntem rugați să păstrăm ochelarii de unică folosință”. Un medic de la Urgență arată echipamentul de protecție din dotare

Articole asemănătoare

Back to top button