fbpx

doc | Raportul controversat care a scandalizat Germania: Coronavirusul ar fi o „alarmă falsă”, iar măsurile au o consecință mai gravă decât pandemia în sine? Reacția autorităților de la Berlin

Redacția noastră comunică că a documentat și actualizat acest articol. Raportul nu a fost realizat la comanda Ministerului german de Interne, ci de un singur angajat, care a pretins că așa-zisul document este unul intern. ZUGO regretă că a prezentat informații eronate și adresează scuze cititorilor.

Coronavirusul ar fi o „alarmă falsă”, iar pericolul referitor la COVID-19 ar fi supraestimat, se arată într-un raport realizat de angajatul unui departament a Ministerului de Interne din Germania. „Analiza” cuprinde 93 de pagini și a fost transmisă presei de o persoană de la Unitatea KM4, responsabilă de „protecția infrastructurilor critice”, însă nu și de măsurile referitoare la pandemie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit „documentului”, numărul oamenilor infectați care se sting din viață nu l-ar depăși pe cel al persoanelor care ar deceda în alte circumstanțe, iar mai multe persoane ar fi murit în perioada valului de gripă în Germania în 2017-2018, relatează Global Research. La fel, potrivit așa-zisei cercetări, persoanele care ar fi decedat din cauza coronavirusului, de fapt nu mai rezistă stresului, au ajuns la sfârșitul vieții, iar corpurile lor sunt slăbite. Conform autorului, rigorile impuse pentru prevenirea maladiei nu ar trebuie să aducă mai multe daune decât COVID-19, iar autoritățile ar trebui să țină cont de asta.

Pe de altă parte, inițial, responsabilii de la Berlin au refuzat să comenteze raportul, însă după ce acesta a devenit viral în presa germană, au apărut informații despre concedierea persoanei care l-a expediat jurnaliștilor. Ulterior, reprezentantul Ministerului de Interne, Günter Krings, le-a declarat reporterilor că „dacă încep să analizeze lucrări de genul ăsta, atunci în curând vor invita băieții cu pălării din folie de staniol la audieri parlamentare” notează Global Research.

În raport figurează și numele mai multor specialiști germani din domeniul medicinei, informează Mediafax. Revista Germană Spiegel, însă, a publicat un articol la subiect intitulat „Fake despre Corona direct de la Minister”, în care relatează că, de fapt, lucrarea ar aparținea unei singure persoane, care a pretins că documentul este unul intern. La fel, și savanților li s-a cerut opinia din numele Ministerului.

Totodată, conform surselor, de la începutul lunii aprilie, mai mulți germani participă la manifestații împotriva restricțiilor și pun la îndoială existența virusului în general, menționând că Bill Gates ar avea interese ascunse în această situație. Mai mult, raportul a apărut în presă pe 9 mai, după ce la Stuttgart au avut loc cele mai mari demonstrații de acest gen.

Raporta controversat despre coronavirus, realizat în Germania by Victoria Laur on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button