fbpx

doc | PSRM va primi în acest an din bugetul de stat peste 12 milioane de lei. CEC a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor pentru partide

Comisia Electorală Centrală a stabilit cuantumul lunar al subvențiilor de la bugetul de stat pentru anul 2020 destinate partidelor politice, conform performanțelor obținute la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 și alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit hotărârii CEC, cei mai mulți bani – peste 12 milioane de lei – urmează să-i obțină Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, urmat de Partidul Democrat din Moldova – cu peste șapte milioane de lei și Blocul ACUM, formațiunile din componența căruia vor obține subvenții în sumă de peste șase milioane de lei (Partidul „Acțiune și Solidaritate”) și peste patru milioane de lei (Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”).

De asemenea, Partidul „ȘOR” va beneficia de peste 2,8 de milioane de lei, iar „Partidul Nostru” – de peste 1,3 de milioane de lei. Celelalte formațiuni politice care au participat în scrutinele electorale vor primi subvenții mai mici de un milion de lei, care variază de la 800.000 până la 4000 de lei.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile legale, cuantumul subvenţiilor se distribuie în felul următor: 30% – proporţional cu performanţele obţinute în alegerile parlamentare, 30% – în alegerile locale generale, 15 % – în alegerile prezidențiale, 7,5% – proporțional cu femeile alese efectiv în cadrul alegerilor parlamentare, 7,5% – proporțional cu femeile alese efectiv în cadrul alegerilor locale; 5% – proporțional cu tinerii aleși efectiv în cadrul alegerilor parlamentare și 5% – proporțional cu tinerii aleși efectiv în cadrul alegerilor locale.

Subvențiile alocate de la bugetul de stat vor fi virate, lunar, în conturile bancare deschise în acest scop de către partidele politice.

Articole asemănătoare

Back to top button