fbpx

doc | Procuratura Anticorupție: Semnătura lui Ilan Șor a fost falsificată

Semnătura aplicată de Ilan Șor pe un proiect de hotărâre a Parlamentului a fost falsificată. Acesta e răspunsul Procuraturii Anticorupție la sesizarea deputatului Dumitru Alaiba.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit raportului de constatare tehnico-științifică nr. 13 din 25 ianuarie 2021, semnăturile lui Ilan Șor aplicate pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Însă, Procuratura Anticorupție a decis să nu pornească dosar penal, motivând că „deși, formal, fapta conține semnele infracțiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanță, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracțiuni”.

Amintim că proiectul de lege privind creare a unei Comisii parlamentare speciale care să investigheze toate acțiunile din jurul companiei Moldasig S.A și eventuale atacuri raider asupra companiei a fost prezentat în Parlament vineri, 27 noiembrie. Detaliul care a stârnit curiozitate în rândul deputaților a fost semnătura lui Ilan Șor pe acest proiect, înregistrat și prezentat de fostul democrat și actual deputat al platformei parlamentare Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu.

A doua zi, pe 28 noiembrie, Dumitru Alaiba a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să fie clarificat cum a fost posibil ca Ilan Șor să fi semnat un proiect de lege, în timp ce nu s-ar afla în țară.


Precizăm că, Ilan Șor nu s-ar afla în țară din vara anului 2019. În noiembrie 2020, însă, pe un proiect de lege ce ține de instituirea Comisiei de anchetă cu privire la cazul companiei „Moldasig”, inițiativă a grupului „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului Șor, a apărut semnătura lui de mână.

Atunci, Alaiba a cerut explicații autorilor inițiativei, punctând că se va adresa la Procuratură și declarând că acest fapt reprezintă „un fals de acte”. Pe de altă parte, Sergiu Sîrbu a spus că semnătura este legală. Totuși, în cadrul acelei ședințe, Comisia de anchetă nu a fost constituită.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button