fbpx

doc | Premiul primit de Maia Sandu la Timișoara nu se înscrie în noțiunea de „cadou”. Precizările CNA

Centrul Național Anticorupție a dat verdictul pe cazul premiului de 30.000 de euro, primiți la Timișoara.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CNA a precizat că regimul juridic al cadourilor nu este aplicabil în cazul acordării/decernării unor premii, având în vedere că termenul de „premiu” nu se regăsește în lista termenilor care se circumscriu noțiunii de „cadou” potrivit art. 16 aln. (1) din Legea integrității nr. 82/2017.

CNA accentuează faptul că Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” a fost instituit prin Hotărârea Consiliului local nr. 138/2023, respectiv aprobat prin act normativ al unei autorități publice și publicat transparent pe pagina primăriei.

„Manipularea termenilor cu scopul de a denigra instituția prezidențială sunt un instrument de propagandă menit să slăbească încrederea în instituții și în societate. Premiile sunt o recunoaștere a meritelor, iar decernarea acestora este o practică firească la nivel internațional. De astfel de premii au beneficiat inclusiv, prim-miniștri și președinți de țară.”, a declarat șeful de cabinet al Președintei, Adrian Băluțel.

La fel, într-un comunicat emis de președinție se menționează că Președinta Maia Sandu va decide modul de utilizare a banilor după ce aceștia vor fi transferați.

 

Articole asemănătoare

Back to top button