fbpx

doc | Masca devine obligatorie în spațiile deschise de pe întreg teritoriul Republicii Moldova

Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis că purtarea măștii în spații închise și deschise devine obligatorie pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Polițiștii vor verifica în piețe și alte spații aglomerate, în special în transportul public, cum sunt respectate toate măsurile esențiale de prevenție – purtarea măștii pe nas și gură, respectarea distanței de minimum un metru jumătate și asigurarea de dezinfectante în cazul instituțiilor sau companiilor care prestează servicii.

De asemenea, se interzice aflarea în locuri publice a grupurilor mai mari de trei persoane. Totodată, se obligă respectarea distanței fizice de un metru, indiferent de numărul de persoane prezente în spații publice. Nici persoanelor peste 63 de ani nu au voie să se afle în afara domiciliului fără necesitate strigentă.

În același timp, se interzice aflarea pe terenuri de joacă sau terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement.

În aceeași hotărâre se specifică că se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic și cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și întocmirea obligatorie a listei de evidență.

Dă clic pentru a accesa hotarirea_cnesp_nr.35_27.11.2020.pdf

Amintim că, astăzi, Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis insituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. 

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button