fbpx

doc | Discriminat pe criteriu de sex. Precizările Consiliului pentru Egalitate în cazul elevului ce purta păr lung

Cazul băieților din liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni a ajuns și în vizorul specialiștilor de la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, care au venit cu o serie de precizări și sugestii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit administrației liceului, băieții care purtau părul mai lung de trei centimetri sau aveau cercei în ureche încălcau regulamentul instituției și erau obligați să se tundă sau riscau să fie exmatriculați.

„Consiliul a reținut că prin reglementarea lungimii părului la băieți, precum și interzicerea portului cerceilor se stabilesc anumite criterii de permitere a frecventării instituției de învățământ, care nu sunt relevante procesului educațional. În prezența acestor circumstanțe, este sesizat un tratament diferențiat al elevilor de sex masculin, care poartă cercei sau care aleg să-și poarte părul mai lung”, se menționează în comunicatul Consiliului.

De asemenea reprezentanții Consiliului recomandă administrației liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni să aducă la cunoștința cadrelor didactice și elevilor înmatriculați în instituție constatările stipulate și să ia toate măsurile corespunzătoare pentru a preveni situațiile de hărțuire sau victimizare a elevilor pe viitor.

Amintim că, administrația unui liceu din Ungheni impunea elevii să se tundă pentru a corespunde regulamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button