fbpx

doc | Datorii de 19.870.000 lei la LUMTEH. Consilierii PAS din CMC: Ion Ceban vrea să falimenteze încă o întreprindere municipală?

Primăria Chișinău se confruntă cu o nouă problemă financiară, după ce a primit o scrisoare din partea ÎMREI LUMTEH, care dezvăluie o datorie uriașă de aproape 20 de milioane de lei pentru energie electrică. În plus, aproape 1 milion de lei reprezintă penalități pentru termenul de plată expirat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit consilierilor PAS din CMC, penalitatea „demonstrează încă odată managementul defectuos al întreprinderilor municipale”.

„Ion Ceban încă tace, se pare că strategii de la FSB îi pregătesc planul de ieșiri publice cu noi sperietori și căutări de vinovați. Este o situație similară cu cea de la Apă-Canal Chișinău, management defectuos și aducerea întreprinderii în prag de faliment. Ne amintim cu toții când Ion Ceban amenința chișinăuienii că-i va deconecta de la apă. Acum, să ne așteptăm că va amenința că stinge lumina pe străzi?”, se arată în mesajul fracțiunii din CMC.

Amintim că CNA și procurorii anticorupție au desfășurat joi, 4 mai, acțiuni de urmărire penală într-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiaților.

Mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați (CTPR) din str. Studenților 7/5, mun. Chișinău.

În urma perchezițiilor, la sediile menționate și la domiciliile unor bănuiți, au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice (cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator), saci pentru dormit, veselă și alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul Centrului de plasament temporar pentru refugiați. Prin urmare, doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore.

Printre cele două persoane reținute se numără și șeful Direcției Sănătate al Primăriei capitalei, Boris Gîlcă.

Articole asemănătoare

Back to top button