fbpx

doc | Cum ar putea fi recuperate zilele declarate libere în perioada pandemiei? Proiectul elaborat de MSMPS

MSMPS a elaborat un proiect prin care propune recuperarea zilelor libere pe care le-au avut bugetarii în perioada stării de urgență. Conform documentului, angajații din sectorul public ar putea lucra sâmbetele pentru intervalul 27 martie – 3 aprilie, 7 – 17 aprilie, 21 – 24 aprilie și 27-30 aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dintre zilele în care nu au fost la serviciu, bugetarii vor lucra peste o sâmbătă, dar și vor avea pauza de masă mai mică. Pentru recuperarea a 12 zile declarate libere, specialiștii ar putea activa pe 23 mai, 13 iunie, 20 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 22 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie și 31 octombrie.

Totodată, orele de lucru echivalente cu 10 zile libere vor fi recuperate, începând cu 25 mai 2020, prin majorarea timpului zilnic de muncă cu o oră și reducerea pauzei de masă cu 30 de minute.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, prevederile din prezenta decizie nu se vor aplica salariaților care
în zilele menționate nu se aflau în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, aveau suspendate contractele individuale de muncă sau raporturile de serviciu, s-au aflat în concediu medical, concediu paternal, concediu de odihnă anual, concediu neplătit sau au activat la distanță.

Proiect privind recuperarea… by Victoria Laur on Scribd

Articole asemănătoare

Back to top button