fbpx

doc | Au fost actualizate alertele de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova. Țările care interzic accesul și tranzitarea teritoriilor lor

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează cetățenii Republicii Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie pentru mai multe state, conform situației din data de 18 septembrie 2020. Ce țări mențin interdicțiile de intrare și tranzitare a teritoriilor lor de către străini și care sunt excepțiile vedeți mai jos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Țările vecine ale Republicii Moldova – România și Ucraina, dar și Italia, Germania, Franța, Ungaria, Federația Rusă mențin interdicțiile de acces și tranzitare impuse, anterior, cetățenilor străini. La fel și alte state mențin restricționată intrarea pe teritoriul lor a moldovenilor.

Totodată, în Grecia, în scopul limitării răspândirii COVID-19, autoritățile au anunțat decizia de prelungire a interdicției temporare de intrare pe teritoriul țării a cetățenilor țărilor non-UE pentru o perioadă de două săptămâni, începând cu 15 septembrie 2020, printre care și cetățenii Republicii Moldova.

Spania menține restricțiile temporare impuse călătoriilor neesențiale din ţările terţe (inclusiv Republica Moldova) către Uniunea Europeană şi ţările asociate Schengen. Până la data de 30 septembrie 2020, călătoriile sunt permise doar pentru anumite categorii de persoane.

Pe de altă parte, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Turcia pe cale terestră, maritimă și aeriană. Pasagerii aeronavelor sunt obligați să poarte mască de protecție în timpul aflării în aeronavă și pe aeroport, iar la intrare în Turcia, toate persoanele vor fi supuse controlului medical.

Și în Albania au fost anulate interdicțiile de intrare pentru cetățenii străini pe cale aeriană, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova.

În urma deciziilor luate de autoritățile SUA, deținătorii de vize valabile pot călători în Statele Unite, ținând cont de anumite restricții.

Vedeți comunicatul oficial aici.

Articole asemănătoare

Back to top button