fbpx

Discursul lui Recean în Parlament: Prelungirea stării de urgență e absolut necesară, ne confruntăm cu un război hibrid

Premierul, Dorin Recean, a venit în Parlament şi solicită prelungirea stării de urgenţă cu 60 de zile. În discursul său, Recean a menţionat că prelungirea stării de urgență este necesară și din cauza faptului că Republica Moldova se confruntă, în continuare, cu elemente ale unui război hibrid, iar acest lucru împiedică Republica Moldova să fie o ţară liberă, integrată în Uniunea Europeană. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Marți am convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, și împreună cu toți membrii acesteia am constatat că starea de urgență trebuie prelungită pentru o perioadă de 60 de zile. Iar Guvernul pe care îl conduc a aprobat, ieri, hotărârea respectivă. Din păcate, războiul profund injust și imoral purtat de Rusia împotriva Ucrainei continuă, cu consecințe care se resimt inclusiv în țara noastră”, a menționat Recean.

Recean a amintit și că în luna februarie o rachetă rusească a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova, iar câteva zile mai târziu au fost găsite în raionul Briceni fragmente dintr-o altă rachetă.

„Pericolul pentru viața și siguranța oamenilor din Republica Moldova este așadar unul cât se poate de real. Prelungirea stării de urgență este absolut necesară și din cauza faptului că ne confruntăm, în continuare, cu elemente ale unui război hibrid purtat împotriva țării noastre – un război menit să ne împiedice să fim o țară liberă, integrată în Uniunea Europeană. Suntem supuși constant atacurilor hibride din partea grupării pentru hoție și război care are o misiune clară – să aducă destabilizare în Moldova. Scopul lor este să organizeze haos”, a mai specificat Recean.

„Am spus-o și voi repeta: Republica Moldova face față acestor provocări. Noi, Guvernul, și instituțiile statului vom continua să asigurăm pacea și liniștea din societate și să muncim la recuperarea economică a țării. Iar cei care participă la astfel de provocări, trebuie să știe că vor suporta consecințe. Guvernul este prima instituție interesată în a reveni la normalitate și a funcționa în regim de normalitate”, a mai declarat Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button