fbpx

Directorul unei fabrici din Pakistan, torturat, ucis și incendiat în stradă după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran

Un bărbat din Sri Lanka, director al unei fabrici, acuzat de blasfemie după ce ar fi dat jos de pe pereții clădirii niște afișe cu citate din Coran, a fost torturat, ucis și mai apoi incendiat de sute de oameni, în mijlocul străzii, în Pakistan, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Priyantha Diyawadana, cetăţean din Sri Lanka, director general al unei fabrici din Punjab, a fost atacat vineri de o mulțime violentă. În videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare, se vede cum bărbatul este aruncat la pământ, în timp ce sute de oameni îi rup hainele și îl lovesc cu putere.

Diyawadana a fost torturat până când a murit iar mai apoi corpul i-a fost ars în mijlocul străzii. În tot acest timp, zeci de persoane din mulțime își făceau selfie-uri cu cadavrul său, relatează Digi24.

Totul a pornit de la niște zvonuri potrivit cărora bărbatul, care era directorul respectivei fabrici de peste șapte ani, a dat jos un afiș ce conținea citate din Coran. Sute de oameni s-au adunat la porțile fabricii la primele ore ale dimineții, iar până la prânz au intrat în interiorul clădirii și l-au capturat pe Diyawadana.

„În urma renovării clădirii, niște afișe au fost scoase de pe perete. Este posibil să fi profanat afișe care poartă numele profetului Mohamed. Poate că managerul a fost linșat tocmai din această cauză”, a declarat asistentul comisarului de poliție, Mohammed Murtaza. „Din păcate, nu pot confirma sau infirma nimic în acest moment. Alibiul folosit pentru crimă este blasfemie, dar cauza crimei pare a fi una personală. Investigăm problema”, a continuat acesta.

50 de persoane au fost reținute până acum și cel mai probabil arestările vor continua, pe măsură ce poliția analizează filmările de la fața locului, a precizat Murtaza.

Amnesty International a declarat că este „profund alarmată de linșarea și uciderea tulburătoare a unui director de fabrică din Sri Lanka din Sialkot, din cauza unei acuzații de blasfemie”.

Pakistanul, un stat islamic, este cunoscut pentru legile draconice împotriva blasfemiei, care duc cel mai adesea la pedeapsa cu moartea. Acestea sunt folosite împotriva minorităților religioase, iar cei acuzați sunt uneori linșați înainte ca vinovăția să le fie dovedită în instanță.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button