fbpx

Directorul Căii Ferate comentează acuzațiile ministrului de Economie: „Sunt gata să răspund de orice bănuț”

După ce ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a declarat că scheme de corupție au fost înregistrate și la Calea Ferată din Moldova, directorului instituției – Iurie Topală – a venit cu o reacție, menționând că datele prezentate de Brînzan sunt eronate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În discursul său, Brînzan a susținut că, timp de un an, printr-o astfel de schemă, s-ar fi colectat ilegal de la agenții economici până la 50 de milioane de euro pe an – numere pe care directorul CFM le califică greșite.

„Domnul ministru nu știu de unde a luat datele. Așa date nu sunt la Calea Ferată. Noi am dus 4,8 milioane de tone de mărfuri anul trecut, nu 10 milioane.

Așa ceva (n.r. scheme de corupție) la Calea Ferată nu există din 2015, de când sunt eu, până acum. Eu sunt gata să răspund de tot banul care a intrat și a ieșit din Calea Ferată, de orice bănuț. Poate domnul ministru se referă la firmele de expediție, dar acestea nu sunt din cadrul CFM. Sunt agenți economici privați care fac transporturi”, a declarat Topală, pentru tv8.md.

Tot pentru sursa menționată, Topală a mai adăugat că va munci în continuare cinstit, iar, referitor la o ulterioară demisie, directorul a menționat că: „Îmi dau seama că nu sunt veșnic și o să fie schimbări”.

Amintim că ministrul Economiei a susținut astăzi un briefing de presă, la care a menționat că a depistat scheme de corupție în unele instituții de stat, organizate de fosta guvernare, iar că asemenea lucruri au avut loc și la Calea Ferată.

Articole asemănătoare

Back to top button