fbpx

Din ce sunt făcute capsulele de cafea: Detaliul periculos care ar trebui să te pună pe gânduri

În fiecare dimineață, de pe mesele românilor nu lipsește cana de cafea. În ultimul timp, oamenii s-a dezobișnuit să bea această băutură la ibric, însă nici capsulele nu sunt recomandate. Iată care este motivul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce conțin capsulele de cafea

Espressoarele au nevoie de capsule care se utilizează foarte ușor, iar cafeaua se prepară singură, destul de repede.

Deci, majoritatea oamenilor preferă să bea cafeaua de la un aparat tocmai pentru că nu își mai pierd timpul cu prepararea acesteia.

Totuși, nu mulți știu că aceste capsule generează cantități uriașe de deșeuri, iar cele mai multe nu sunt reciclabile, pentru că sunt făcute dintr-un amestec de plastic și aluminiu, scrie Playtech.

O capsulă de 9 grame conține 3 grame de plastic și metal, și încă 6 grame de cafea măcinată. De aici rezultă anual peste 30 de mii de tone de plastic și aluminiu.

De asemenea, experții avertizează cu privire la faptul că s-a constatat și creșterea nivelului de bisfenol și a altor substanțe chimice de plastic găsite în apele noastre.

Toate aceste descoperiri pot contribui la probleme de sănătate din ce în ce mai grave la nivel mondial.

Astfel, capsulele de cafea din material plastic nu sunt recomandate de specialiști, deoarece recipientele din plastic conțin acel lichid care ulterior devine fierbinte și permite transferarea substanțelor chimie din plastic, direct în cafeaua pe care o bei.

Totodată, capsulele sunt și scumpe. Ținând cont că sunt doar 6 grame de cafea într-o capsulă, un kilogram este suficient pentru a produce 160 de capsule.

Prețul unei capsule depășește un leu, unele chiar ajung să coste 2 lei, depinde de numele afișat pe cutiile acestora.

La noi în țară sunt disponibile capsule originale, dar și capsule compatibile realizate de alți producători, cum ar fi Illy, Lavazza, Davidoff sau Costa, iar capsulele de cafea au forma literei “V“ și pot fi din plastic sau aluminiu.

Capsulele în general au orificii în partea superioară și inferioară, apa trecând cu presiune prin ele, astfel că aparatul nu mai e nevoie să le perforeze, lucru care nu le mai pierde oamenilor din timp.

În cazul în care nu știai, există multe țări sau orașe care au declanșat acțiuni împotriva capsulelor de cafea, de exemplu, Hamburg.

Hamburg este primul oraș care a interzis capsulele de cafea, iar oamenii s-au obișnuit deja cu această idee și au înlocuit băutura rapidă de dimineață, cu clasica băutură la ibric.

Cum să renunți la cafeaua de la aparat

Dacă ești obișnuit să bei cafeaua în acest gen, mai ales dacă le consumi la birou, există posibilitatea cafelelor boabe.

Adică, tot ce trebuie să faci este să o macini mai întâi, iar multe magazine au aparatul potrivit pentru a măcina boabele de cafea care pot fi consumate și la un aparat în genul cu care ești obișnuit.

Sau să aloci câteva minute în plus pentru a fierbe cafeaua la ibric!

Articole asemănătoare

Back to top button