fbpx

Declarația adoptată de administrația OrheiLand: „Sunt luate măsuri stricte pentru a asigura securitatea vizitatorilor”

Administrația parcului cultural-familial OrheiLand condamnă și califică drept nefondate afirmațiile conținute într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), considerâdu-le drept politice și care induc în eroare cetățenii țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj publicat pe pagina web a parcului OrheiLand se reiterează că de la începutul sezonului estival, care a fost dat pe 1 iunie, pe teritoriul obiectivului sunt luate măsuri stricte pentru a asigura securitatea vizitatorilor și a respecta normele sanitar-epidemiologice, iar personalul care a fost suplimentat este bine instruit și pregătit.

„Putem afirma cu tărie că OrheiLand este în prezent una dintre cele mai sigure locații din Republica Moldova pentru vizitatori, incomparabil mai bine asigurată cu mijloace de protecție și unde se respectă regulile, în comparație cu alte spații de agrement din Chișinău, precum Grădina Zoologică sau parcurile, unde, toată țara a văzut, nu este respectată nicio normă și pot deveni adevărate focare de infecție”, se arată în comunicatul emis.

Potrivit administrației Orheiland, afirmațiile despre majorarea numărului de cazuri de COVID-19 în raionul Orhei ar fi menite să inducă populația în eroare, iar datele statistice nu ar arata o creștere deosebită comparativ cu alte raioane. Din contra, statisticile ar arata un număr foarte mic de copii infectați și ar demonstra parcul nu este o sursă de infectare, iar cei care ar prezenta pericol pentru contaminarea populației ar fi zeci de polițiștii care stau pe teritoriul parcului, în contextul în care un sfert din angajații Inspectoratului de Poliție Orhei sunt infectați.

Orheiland califică comunicatul ANSP drept unul făcut la comandă politică, la fel cum ar fi multe alte acțiuni ale autorităților centrale ale Republicii Moldova, precum tergiversarea neîntemeiată a eliberării autorizațiilor necesare, interzicerea activității OrheiLand în baza unei hotărâri îndoielnice și care nu ar fi intrat în vigoare.

În aceste condiții, administrația parcului solicită autorităților statului să înceteze atacurile asupra OrheiLand și să nu împiedice cetățenii Republicii Moldova să-și organizeze cel puțin această distracție organizată, în condițiile în care, din cauza gestionării proaste a situației pandemice, moldovenilor nu le sunt interzise mai multe destinații turistice europene.

Articole asemănătoare

Back to top button