fbpx

Decking? Află ce este produsul dat și cum stă la acest capitol Moldova

Ce reprezintă această noțiune – decking? Ce fel de material este și prin ce se deosebește de oricare altele, folosite în construcție? Imaginează-ți un material care arată ca lemnul, e plăcut la atingere, rezistă fenomenal în timp, chiar și afară… fără prelucrare în plus. Exact asta înseamnă să folosești decking în amenajări. De fapt, anume în construcția teraselor a devenit popular acest material, care nu reprezintă altceva decât o combinație ingenioasă din făină de lemn și polimer din plastic reciclat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cum stă la capitolul decking Moldova? Excelent. Piața de desfacere este largă, deoarece decking-ul este folosit la fabricarea de terase, la proiectarea platformelor lângă iazuri/piscine, la construcția de stâlpi, la amenajarea balcoanelor și a logiilor. Din decking în Moldova se mai fac o sumedenie de lucruri! Se ridică garduri, se echipează zone de agrement sau aleile din grădină. Chiar și fațadele cu plante decorative din compozit de lemn plus polimer arată elegant și modern. În ultimul deceniu, aproape orice construcție în aer liber, dar și o serie de suprafețe din interior (în special cele care intră des în contact cu apa sau se află în mediu cu umiditate înaltă) se amenajează cu utilizarea acestui compozit. Toate aceste confecții din lemn plastifiat necesită material calitativ, rezistent, cu garanții.

Lemn natural ori decking? Ce să alegi pentru proiectul tău?

Este clar că ideea de bază în decking este imitarea lemnului natural. Ca aspect, scopul este îndeplinit – lemnul plastifiat arată ca cel natural. La asta se rezumă asemănările și încep avantajele compozitului.

Având în vedere climatul nostru, un punct deosebit de important este faptul că decking-ul nu se usucă, nu se așchiază, nu se teme de umiditate, nu se umflă și practic nu necesită îngrijiri suplimentare sezoniere. Suprafața din lemn plastifiat nu alunecă, este ușor lavabilă, nu se deformează indiferent de factorii externi care influențează asupra sa.

La orice temperatură între –40 С° și +70 С°, în orice condiții meteorologice, o construcție din decking va rămâne la fel de frumoasă și eficientă în utilizare. Termenul de exploatare este cu adevărat lung. Din punct de vedere a costurilor de producere, îngrijire, renovare periodică – lemnul pierde poziții serioase în fața acestui material.

Cât de ecologic este materialul? Având în vedere că decking-ul utilizat frecvent înseamnă mai puțini copaci tăiați, plastic reciclat, scăderea emisiilor în atmosferă (pentru producerea și transportarea cantității de lemn care ar trebui folosită ca echivalent), răspunsul este clar. Iar dacă una sau două case cu terase din lemn natural nu fac o diferență pentru planetă, pentru construcțiile masive și numeroase, cum sunt terasele hotelurilor, piscinelor, barurilor și restaurantelor, folosirea de WPC chiar poate face o diferență ca impact asupra mediului înconjurător.

Montarea – cât de ușor de folosit este lemnul plastifiat?

De obicei, optând pentru decking primești plăci de formă dreptunghiulară sau pătrată, ce pot fi asamblate pe orice suprafață plană (inclusiv verticală, de exemplu în formarea gardurilor). Secțiunile se unesc simplu între ele, montajul nu necesită efort suplimentar sau cunoștințe avansate în tehnica construcțiilor. Deoarece nu necesită manevrări suplimentare pentru protecția de mediul extern, imediat după asamblare, construcția este gata de utilizare. Fără vopseli, fără lacuri, fără timp irosit pentru uscarea și stratificarea protecției externe.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button