fbpx

Decizie CSJ: Avocaţii lui Dodon scapă de amenzile aplicate pentru tergiversarea proceselor de judecată

Amenzile aplicate avocaților lui Igor Dodon pentru tergiversarea proceselor de judecată au fost anulate de un alt complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Despre aceasta a anunțat Procuratura Anticorupție (PA).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit PA, decizia CSJ vine ca urmare a examinării recursurilor asupra amenzilor judiciare aplicate avocaților inculpatului. Unul din judecătorii completului a semnat o opinie separată. Decizia motivată va fi pronunțată la 27 martie 2023 și plasată pe site-ul Curții Supreme de Justiție.

Avocații lui Igor Dodon, care este cercetat în dosarul „kuliok”, au fost amendați în februarie de către magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) pentru comportamentul lor în cadrul ședinței de judecată.

Igor Dodon este acuzat în dosarul „kuliok”. Fost şef de stat i se incriminează că, urmărind promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000 până la 1 000 000 de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button