fbpx

De ce Irina Rimes a fost desemnată ambasadoarea „Zilei Constantin Brâncuși”? Explicațiile ministrului Culturii din România

După un val de critici, ministrul Culturii din România, Bogdan Gheorghiu, a făcut câteva declarații prin care explică de ce a ales să o desemneze ambasadoare a „Zilei Naționale Constantin Brâncuși” pe cântăreața din Moldova – Irina Rimes.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit funcționarului, artista care a cucerit în ultimii ani și publicul de peste Prut inspiră prin poeziile pe care le scrie, citite chiar și de marea actriță Maia Morgenstern. Ministrul precizează că Irina este un artist decent, la fel ca și textele pieselor pe care le compune.

Irina Rimes a fost numită artista anului în 2019 în Basarabia, are scrise și poezii, a lansat albumul-carte „Cosmos”. Chiar Maia Morgenstern a recitat din poeziile ei. Irina Rimes nu a luat niciun ban. Au fost câteva propuneri, eu am avut ultimul cuvânt. Este un artist decent. Am intrat pe Youtube și mi-au plăcut versurile, sunt cu mesaj”, a declarat Bogdan Gheorghiu la emisiunea „Jocuri de Putere”, la Realitatea Plus.

În context, oficialul a anunțat că evenimentul dedicat lui Brâncuși este sponsorizat, astfel – intrarea e gratuită. El a mai precizat că sculptura „Cumințenia Pământului” nu va fi expusă la Muzeul Național de Artă, deoarece au fost probleme legate de asigurare, transmite realitatea.net.

„Acest eveniment se face din sponsorizări. E cu porțile deschise. Poate veni oricine. Intrarea în Muzeu e gratuită toată ziua. „Cumințenia” nu va fi acolo. Muzeul are un manager. Ce știu eu e că au fost niște probleme legate de asigurare. Orice deplasare a unor obiecte de patrimoniu necesită costuri foarte mari”, a mai spus ministrul.

Amintim că, fiind desemnată ambasadoare a Zilei „Constantin Brâncuși” de Ministerul Culturii din România, Irina Rimes a făcut mai multe afirmaţii despre sculptor. Alegerea artistei pentru acest titlu, dar și discursul ei a stârnit în mediul online mai multe ironii. Ulterior, mai multe vedete și-au manifestă susținerea pentru moldoveancă.

Articole asemănătoare

Back to top button