fbpx

De astăzi intră în vigoare noile reguli privind parcarea automobilelor pe trotuare sau în alte spații publice

Regulile privind parcarea automobilelor pe trotuar, păstrând distanța de 1,5 metri pentru circulația pietonilor, intră în vigoare de astăzi. Astfel, șoferii sunt obligați să staționeze doar în locurile special amenajate, marcate prin indicatorul rutier „Parcare” sau „Parcare rezervată”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum, care nu sunt marcate corespunzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, este interzisă. Cei care nu vor respecta noile prevederi riscă amendă de până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

Vehiculele staționate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu cerințe speciale.

Potrivit datelor INP, pe parcursul anului trecut, peste 8400 de șoferi au fost sancționați pentru staționare sau parcare neregulamentară, iar în primele trei luni ale anului curent, peste 540 de șoferi s-au ales cu procese-verbale. Datele sunt cu circa 75% în scădere comparativ cu perioada analogică a anului precedent.

Articole asemănătoare

Back to top button