fbpx

Datorită programului „Satul European”, locuitorii a încă două localități au acces la apă

Locuitorii satului Bârnova din raionul Ocnița au acces la apă. Acest lucru este posibil ca rezultat al implementării unui proiect în valoare de 11 mln de lei (550 mii de euro), inclus în programul „Satul European”, transmite Moldpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul a asigurat construcția a 26 de kilometri de rețea de apeduct și a unei stații de pompare a apei. Aceste măsuri au permis asigurarea accesului facil la apă potabilă pentru 950 de gospodării casnice, principalele instituții publice și pentru mai mulți agenți economici din localitate.

Directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Mihail Croitoru, a menționat că astfel de proiecte sunt importante în dezvoltarea comunităților rurale, deoarece contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, crearea de condiții mai bune și modernizarea infrastructurii locale.

Până în prezent, în alte 25 de localități din Republica Moldova au fost implementate cu succes proiecte similare. Ca rezultat, s-au construit circa 130 km de rețele de alimentare cu apă, ceea ce permite accesul la apă pentru aproximativ 35 mii de cetățeni.

Programul „Satul European” cuprinde 496 de proiecte. Peste 150 dintre acestea au fost deja finalizate.

Articole asemănătoare

Back to top button