fbpx

Cutremur în Ecuador. Cel puțin 16 oameni au murit, iar 380 au fostrăniți 

Crește bilanțul victimelor în urma cutremurului care a zguduit Ecuadorul. Sunt cel puțin 16 morți și peste 380 de răniți. Seismul a avut o magnitudine de 6,8 și a stârnit panică în rândul locuitorilor, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor de până acum, au fost înregistrate numeroase pagube materiale. Mai multe case s-au prăbușit, inclusiv un muzeu construit pe un ponton. Autoritățile au decretat stare de urgență.

Seismul s-a produs la ora locală 12:12 (17:12 GMT) şi a avut epicentrul în oraşul Balao, la o adâncime de 44 de kilometri, potrivit autorităţilor. Cutremurul a stârnit panică în rândul locuitorilor, care au ieşit în stradă. Casele s-au prăbuşit în mai multe oraşe, inclusiv în Cuenca, unul dintre cele mai afectate.

Clădiri prăbuşite, pereţi crăpaţi, vehicule zdrobite de moloz. În centrul istoric al oraşului Cuenca, mai multe case vechi au fost avariate, au informat jurnaliştii AFP, citați de Agerpres.

Cutremurul a fost resimţit în Quito, Manabi şi Manta, potrivit informaţiilor de pe reţelele de socializare.

Preşedintele Guillermo Lasso a făcut „apel la calm şi la informare prin canale oficiale” într-un mesaj pe Twitter.

În Peru, unde cutremurul a avut o magnitudine mai mică, nu au fost, deocamdată, raportate victime sau pagube majore.

Potrivit Institutului Oceanografic şi Antarctic al Marinei din Ecuador, cutremurul „nu îndeplineşte condiţiile care ar putea genera un tsunami” în Oceanul Pacific.

Articole asemănătoare

Back to top button