fbpx

Cum vor fi promovați elevii din învățământul profesional tehnic, după ce testările finale, tezele și examenele au fost anulate?

În urma unei propuneri înaintate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a fost aprobată decizia ca în această perioadă să nu fie efectuate teze, testări finale și examene. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Promovarea elevilor se va efectua în baza mediei notelor obținute pe parcursul anului de studii. În perioada de referință, toți elevii sunt promovați în următorul an de studii indiferent de rezultatele obținute la unitățile de curs.

Pentru cei care la unitățile de curs au obținut o medie mai mică decât 5,00 (cinci), se va organiza, după revenirea la studii, o perioadă suplimentară de recuperare.

Acordarea creditelor de studii pentru unitățile de curs prevăzute în semestrul II al anului de studii 2019-2020 se va efectua concomitent cu calcularea mediei semestriale la unitatea de curs, în condițiile în care aceasta nu este mai mică decât 5,00 și se înscrie în registrul/borderoul de examinare, carnetul de note, fişa personală a elevului.

Examenele de calificare urmează a fi desfășurate după revenirea la studii în termenele stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Articole asemănătoare

Back to top button